Onderdeel van Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

Wie zijn wij?

Samen werken aan oplossingen. De Werkplaats Financiën (onderdeel van Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven) is onafhankelijk en de veiligste plek voor mensen met financiële en administratieve zorgen of problemen, om hulp en ondersteuning te vragen én krijgen. Die hulp en ondersteuning zijn gratis.

We nemen alle tijd om jou te leren kennen en te luisteren naar jouw verhaal. Met ons kun je praten. Wij begrijpen hoe spannend het is en hoe moeilijk het kan zijn om over geldzorgen te praten. Wij nemen je stress weg en brengen samen met jou de situatie in kaart. We bekijken hoe we jou het beste kunnen helpen. Je krijgt hulp en ondersteuning zolang je ons nodig hebt. Je staat er niet alleen voor.

Wanneer financiële problemen je boven het hoofd (dreigen te) groeien, is het belangrijk om hulp te zoeken. Hoe eerder, hoe beter. Maar ook als de deurwaarder al bij je op de stoep staat of huisuitzetting dreigt, kunnen wij je helpen. We oordelen niet. Er is altijd begrip voor jouw persoonlijke situatie. We pakken het samen met jou op. De Werkplaats Financiën is open op zeven locaties in Eindhoven; dus er is er altijd wel één bij jou in de buurt.

De Werkplaats Financiën heeft 30 kundige vrijwilligers met professionele ondersteuning. De vrijwilligersgroep is heel divers. Voor Eindhovenaren die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn, hebben we tolken en onze taalcomputer. Die helpen het gesprek op gang te houden en het probleem te verduidelijken.

We hebben ook een uitgebreid netwerk en werken nauw samen met de Sociaal Raadslieden van Lumens, met WIJeindhoven en met budgetcoaches van de gemeente Eindhoven.

Maak een afspraak of kom langs

We veroordelen nooit; er is altijd begrip voor jouw persoonlijke situatie. We pakken het samen met jou op. De Werkplaats Financiën is open op zeven locaties in Eindhoven dus er is er altijd wel één bij jou in de buurt!